السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
طريقة عمل لسان العجل على الطريقة المصرية
اليوم راح نسويلكم اكله مصرية لذيذة وهي لسان العجل ولسان العجل من الاكلات المصرية المحببة فى مصراول شي راح نبدأ بمقادير عمل لسان العجل
1- نجيب خمس فصوص ثوم
2- خمس حبهان
3-3 بصلات حلوين
5-4 عيدان كرفس
5-معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
5- ملح
6 -حسب ماتحبي من بهارات
نركز مع بعض فى الخطوات الى تخليكم تاكلوا صوابعكم
اغسلي اللسان حلو بطريقتك وبعدين نجي على الخطوة التانية وهي أناء على النار به ماء مغلى نحط بصل وجزر وكرفس ورق لورا والحبهان والقرفة والمستكة وملح وفلفل ورشة قرف يامزاجك الرايق
الخطوة الى بعد كده نرفع اللسان من ماء السلق وتقشر الطبقة الخارجية فورا حتى تسهل عملية تقشير الطبقة الخارجية وبعد كده نقطعوا بالسكين قطع او شريح حسب مزاجك
وبعد مانقطع اللسان نحطه الطاسة فيها زبدة وبصل ونصيف ثوم ونسيبها لما تحمر وننزل بالسان وننزل الكركم والملح والفلفل والزعفران والقرفة وكوب من الماء وعند الغليان نهدى النار ويغطى الوعاء ويترك مدة ربع ساعة حتى ينتضج الصوص
يقدم اللسان مع ارز اوصوص مع سلطات
وفي النهاية بشكركم وبالهنا والشفاء ويارب ندوق الى بتعملوه
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق